Curriculum Vitae
De praktijkhouder, Eric-Jan Vugts is sinds zijn afstuderen (1986; Radboud Universiteit Nijmegen) werkzaam in de Volwassenzorg binnen de tweedelijns geestelijke gezondheidszorg (GGZ). Hij is werkzaam geweest bij diverse instellingen (zowel Afdeling Volwassenen en Psychotherapie bij RIAGG's, en in GGZ-instellingen; zowel ten behoeve van ambulante / poliklinische behandelingen als deeltijdbehandeling binnen verschillende teams en zorgprogramma's ). Hij heeft een aantal artikelen geschreven op het gebied van de cognitieve gedragstherapie en hypnose (onder andere over de therapeutische relatie binnen de cognitieve gedragstherapie, het werken met hypnose bij angsten en fobieën, en het werken met imaginatietechnieken binnen schematherapie).  Daarnaast heeft hij een hoofdstuk geschreven over Acceptatie en Commitmenttherapie (ACT) bij persoonlijkheidsproblematiek (Bohn Stafleu van Loghum, 2024, in druk) Daarnaast heeft hij zorgprogramma's ontwikkeld voor mensen met angststoornissen en traumagerelateerde stoornissen binnen een GGZ-instelling. Momenteel is hij, naast zijn eigen praktijk, werkzaam als regiebehandelaar in een van de grote GGZ-instellingen binnen de regio, met name ten behoeve van het Experteam, het Zorgprogramma Persoonlijkheid en het team dialectische gedragstherapie (DGT) en Schematherapie (ST) voor clienten met ernstige emotieregulatieproblemen.


Hij is erkend klinisch psycholoog / psychotherapeut (BIG-geregisteerd) en heeft ervaring als docent bij een aantal postdoctorale opleidingen (aan de Radboud Centrum Sociale Wetenschappen van de Universiteit in Nijmegen en aan het Regionale Instituut voor Nascholing en Opleiding (RINO) te Utrecht). Hij is erkend supervisor / opleider en leertherapeut voor de Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve therapie (VGCt) en de Nederlandse Vereniging voor Hypnose (Nvvh). Daarnaast is hij lid van de Nederlands Vereniging voor EMDR, het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP), de Landelijke Vereniging van Vrijgevestigde Psychologen & Psychotherapeuten (LVVP) en de Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie (NVP).

"Geef mij kalmte om te aanvaarden wat ik niet kan veranderen, moed om te veranderen wat ik kan veranderen, en wijsheid om tussen deze twee dingen onderscheid te maken".

“Between stimulus and response there is a space.In that space lies our freedom and power to choose our response. In those choices lie our growth and happiness” (Viktor Frankl)